Коњичко друштво Кнез Михаило - Пожаревац
Коњичко друштво
„Кнез Михаило“ Пожаревац

Илије Гојковића бб,
12000 Пожаревац

012/555-323
012/555-385

kdknezmihailo@gmail.com
 

О нама

Коњичко друштво "Кнез Михаило" Пожаревац

О нама

Свој примарни циљ Друштво остварује кроз стварање услова за бављење коњарством и коњичким спортом на пожаревачком хиподрому, рад школе јахања, организацију и учешће у коњичким такмичењима. Друштво је организатор коњичког програма на Љубичевским коњичким играма и посебну пажњу посвећује очувању Љубичевског коњичког вишебоја, јединствене дисциплине коњичког спорта, која се као спортско такмичење може видети само у Пожаревцу.

Друштво је члан Савеза за коњички спорт Србије за олимпијске и ФЕИ дисциплине коњичког спорта, Српског галопског савеза, Српског касачког савеза, Коњичког савеза Србије, Спортског савеза Града Пожаревца, Удружења за галопски спорт Србије и Удружења за касачки спорт Србије.

Друштво има око 400 чланова, који су у активности Друштва укључени кроз 18 коњичких секција.

Крсна слава Друштва је „Ђурђевдан“.

Друштво је добитник великог броја признања, од којих су најзначајнија: Златни знак Коњичког савеза Југославије, Октобарска повеља града Пожаревца, Повеља Браничевског округа, Златна плакета Коњичког савеза Србије, Златна плакета ТВ емисије „Коњи поново јуре“ и „Повеља Града Пожаревца“.

Историјат

Коњичко друштво „Кнез Михаило“, основано је као одбор Дунавског кола јахача „Кнез Михаило“ из Београда, под називом: „Дунавско коло јахача Кнез Михаило за округ пожаревачки“. Први председник Друштва био је пуковник Илија Гојковић, који ће касније постати прослављени српски ђенерал из Балканских ратова и Првог светског рата и министар војни у влади Николе Пашића…

Прочитај вишеПрочитај више

Хиподром

Пожаревачки хиподром је најстарији спортски објекат у Граду Пожаревцу и један од најстаријих објеката ове врсте у Републици Србији. Од његове изградње, хиподромом управља Коњичко друштво „Кнез Михаило“.

Хиподром се налази се на удаљености од око 3 километра од центра града и простире се на површини од око 50 хектара…

Прочитај вишеПрочитај више