Коњичко друштво Кнез Михаило - Пожаревац
Коњичко друштво
„Кнез Михаило“ Пожаревац

Илије Гојковића бб,
12000 Пожаревац

012/555-323
012/555-385

kdknezmihailo@gmail.com
 

Хиподром

Коњичко друштво "Кнез Михаило" Пожаревац

Хиподром

Пожаревачки хиподром је најстарији спортски објекат у Граду Пожаревцу и један од најстаријих објеката ове врсте у Републици Србији. Од његове изградње, хиподромом управља Коњичко друштво „Кнез Михаило“.

Хиподром се налази се на удаљености од око 3 километра од центра града и простире се на површини од око 50 хектара.

Хиподром испуњава услове за одржавање такмичења у свим дисциплинама коњичког спорта.

Спортски део хиподрома чине две тркачке стазе за одржавање галопских и касачких трка, као и један паркур за такмичење у препонском јахању. Галопска стаза је са травнатом подлогом и дуга је 1580 метара. Касачка стаза је са шљакастом подлогом  и дуга је 1460 м. Паркур за такмичење у препонском јахању је са травнатом подлогом, димензија 60 х 80 метара. Обе тркачке стазе и скакалиште су  „А“ категорије.

Спортски део хиподрома краси и велелепна бетонска трибина која прима око 5000 гледалаца. Поред тркачких стаза, на хиподрому постоји и једна тренинг стаза са пешчаном подлогом, дуга 2000 метара.

На хиподрому постоје четири шталска објекта са укупним смештајним капацитетом за 77 грла. У непосредној близини шталског круга налазе се и падоци која се користе за испуст коња и за рекреативно јахање.

Лепу слику пожаревачког хиподрома употпуњује и ресторан “Хиподром 2003“ који свим посетиоцима пружа добру и квалитетну услугу.