Коњичко друштво Кнез Михаило - Пожаревац
Коњичко друштво
„Кнез Михаило“ Пожаревац

Илије Гојковића бб,
12000 Пожаревац

012/555-323
012/555-385

kdknezmihailo@gmail.com
 

Наша понуда

Коњичко друштво „Кнез Михаило“ Пожаревац

Коњичко друштво „Кнез Михаило“ Пожаревац

У нашу понуду можемо уврстити: школу јахања, школу јахања на пони коњима, снимање филмова, смештај коња, рекреативно јахање и теренско јахање. Осим тога, под одређеним условима, а у циљу промоције Љубичевских коњичких игара, вршимо презенатције Љубичевског коњичког вишебоја.

Коњичко друштво „Кнез Михаило“

Школа јахања

Школа јахања предвиђена је за особе старија од 10 година.У нашој школи јахања научићете како правилно да приђете коњу, очистите га, припремите за јахање, научићете да јашете у ходу, касу и галопу. Часови јахања одржавају се у групама које се формирају у зависности од узраста и способности полазника. За оне који желе посебну пажњу, предвиђени су индивидуални тренинзи.

Коњичко друштво „Кнез Михаило“

Школа јахања на пони коњима

Школа јахања на пони коњима предвиђена је децу узраста до 10 година. Наша основна идеја је да кроз дружење са пони коњима, код деце развијамо љубав према коњима и да их постепено уводимо у свет коња и коњичког спорта. Деца се уче основама држања тела у седлу, уз занимљиве вежбе којима се развија моторика и равнотежа на коњу. Најспретнији полазници могу се опробати у дисциплини „Волтижовање деце“, која се приказује на Љубичевским коњичким играма.

Коњичко друштво „Кнез Михаило“

Снимање филмова

Код нас можете изнајмити коње за потребе филмске индустрије (снимање филмова, серија, спотова, реклама). Такође вршимо и обуку глумаца у јахању за потребе снимања филмова.

Коњичко друштво „Кнез Михаило“

Смештај коња

Коњи добар део свог животног века проведу у боксу (штали), па је разумљиво да им ту морају бити обезбеђени адекватни услови.
У штали постоји стална циркулација свежег ваздуха, а боксови су довољно велики да би се коњ у њему могао слободно окретати, лежати, јести…
Поред поменутих услова, коњи имају и адекватно окружење у којем проводе време када нису у боксу. Постоје ограђене травнате површине (корлати), где се они слободно крећу, друже, изложени су сунцу и пасу свежу траву.

Коњичко друштво „Кнез Михаило“

Рекреативно јахање

Јахачи који су прошли обуку у јахању, могу се рекреативно бавити јахањем. Рекреативно јахање одвија се на простору хиподрома.

Коњичко друштво „Кнез Михаило“

Теренско јахање

Јахачи који су у потпуности овладали техником јахања, могу да уживају у теренском јахању. Процену овладаности техником јахања процењују наши инструктори, који увек јашу у пратњи јахача на терену. Јахање у природи је посебан доживљај у сваком годишњем добу. На располагању су нам шумски терени уз Велику Мораву, као и многобројне стазе између њива и ливада плодног Стига.